BUCARESTI
RĂDĂCINILE
— Farfuria Radacinilor, Turismul Radacinilor, „Legatura neconditionata dintre produs si teritoriu, mediu, cultura, obiceiuri si traditii”, un patrimoniu de pastrat, de valorificat si de promovat în lume, dar si printre noile generatii din frumoasa noastra Italie.
Un program care ia nastere si se dezvolta la Palazzo Italia Bucuresti, sprijinit de singurul incubator italian original din Europa de Est, în parteneriat cu Asociatia Bucatarilor Italieni, condusa de Enza Barbaro.
„Nu putem separa «Bucataria Radacinilor» de turism si de incoming-ul în Italia”, spune Enza Barbaro, împartasind proiectul propus de presedintele Palazzo Italia, de Global School si de Asociatia Lucanilor din Balcani, datorita tuturor acelor programe „de informare si formare”, pe lânga raspândirea „bucatariei italiene autentice”, desfasurate de un deceniu în Europa de Est si nordul Germaniei.
Bucataria italiana autentica, „gustata si savurata în Italia” gratie promovarii Turismului Radacinilor, permite trairea si retrairea istoriei, obiceiurilor, traditiilor si culturii unui popor care este astazi lider în ceea ce priveste calitatea alimentatiei corecte.
„Bucataria mediteraneana” depaseste orice comparatie când vine vorba de o alimentatie „care promoveaza starea de bine”, nu doar din perspectiva unei diete „sanatoase”, ci si prin convivialitate, prin cunoasterea unor obiceiuri antice si a metodelor traditionale de productie.
Sa oferim astfel o contributie corecta pentru a face cunoscute „Traditiile si Radacinile” în alimentatie, cultura si istorie, o cunoastere pe care Turismul si Bucataria Radacinilor o pot genera pentru Italia noastra.